Z veterinárne kontrolovaného masa kúpeného v ľudskom mäsiarstve pes parazity nedostane. Oveľa väčšie riziko hrozí u masa z domácich zdrojov.
Ak ste prehnane úzkostliví a mate obavy, treba mäso dobre premraziť, likvidujú sa larvy parazitov pásomnice a svalovca, (čo sú najbežnejšie parazity, ktoré mäso môže teoreticky obsahovať toxoplazmozy. U hydinového masa žiadne riziko parazitnej nákazy nehrozí.
Larvy Trichinella spiralis sa usmrcujú najlepšie tepelným opracovaním a zmrazovaním. Mäso sa môže zmrazovať niekoľkými metódami, pričom sa musia dodržať niektoré všeobecné pravidlá. Zmrazovanie mäsa má prebiehať rýchlo a rovnomerne vo všetkých častiach, mäso má byť uložené do úplného zmrazenia oddelene, nemalo by sa rozmrazovať a opätovne zmrazovať.